Skip to Content

Wat kost een behandeling?

Alle ziekenhuizen in Nederland werken met vaste codes om de kosten van de ziekenhuiszorg door te berekenen. Dit zijn de DBC’s. Dat staat voor Diagnose Behandel Combinatie. Daarmee wordt een pakket zorg (onderzoek voor de diagnose, de behandeling zelf en andere bijbehorende handelingen) afgerekend. Zo hoeft niet ieder onderzoek of iedere afspraak met een specialist apart te worden gefactureerd.

In de video van de Nederlandse Zorgautoriteit Nza wordt dit goed uitgelegd.

Prijslijst DBC’s en overige zorgproducten

Zorgverzekeraars en ziekenhuizen maken voor bijna alle behandelingen afspraken over de kosten. Heeft je verzekeraar geen contract met ons ziekenhuis? Dan kan het zo zijn dat je een deel of de hele behandeling zelf moet betalen. Dit gebeurt vaak bij budgetpolissen.

In onze prijslijst Bernhoven 2024 zie je de prijzen per DBC en per overig zorgproduct (OZP). Deze prijzen zijn alleen voor patiënten zonder zorgverzekering of wanneer jouw zorgverzekeraar geen prijsafspraken heeft met Bernhoven. De prijzen in deze prijslijst zijn onder voorbehoud. Dat betekent dat, als dat door ontwikkelingen in ons ziekenhuis of in Nederland nodig is, de prijzen kunnen wijzigen.

Prijslijst diagnostisch onderzoek

In onze prijslijst Diagnostisch Centrum 2024 zie je de prijzen voor onderzoek dat wordt aangevraagd door je huisarts of verloskundige.

Prijslijst Trombosedienst

Prijslijst Dure Geneesmiddelen

Archief prijslijsten

Klik hier voor een overzicht van de meest opgevraagde tarieven van medische behandelingen in 2024.

Geen verzekeringsbewijs?

Als we niet kunnen zien of je verzekerd bent, betaal je een voorschotbedrag. Dat is:

  • € 250,- op de Spoedpost;
  • € 250,- voor polibezoeken;
  • € 50,- voor laboratoriumonderzoeken;
  • € 100,- voor radiologieonderzoeken;
  • € 500,- voor een niet geplande opname.

Neem dus altijd je verzekeringsbewijs mee om te kunnen laten zien dat je verzekerd bent. Dit kan met:

  • Een geldige zorgpas van je zorgverzekeraar
  • Een Europese zorgpas bij tijdelijk verblijf in Nederland ( European Health Insurance Card (EHIC))
  • Garantieverklaring van TriCare

Een afspraak op afstand

Tegenwoordig kun jij of je zorgverzekeraar ook een rekening ontvangen voor een afspraak op afstand. Dat is bijvoorbeeld een eerste afspraak met de specialist of na-controle via de telefoon of beeldschermbellen. Zo’n afspraak op afstand gebeurt in plaats van een afspraak in Bernhoven. De afspraak op afstand telt mee voor je eigen risico. Voor bellen of mailen met het ziekenhuis voor een herhaalrecept of om een afspraak te maken, krijg je geen rekening.

Vragen?

Heb je vragen over de prijslijst? Neem dan contact op met de  afdeling debiteuren van het ziekenhuis via debiteuren@bernhoven.nl. Of bel op werkdagen (tussen 9.00 en 12.00 uur) naar T 0413 – 40 21 20.