Skip to Content

Gebruikersvoorwaarden MijnBernhoven

MijnBernhoven is het patiëntenportaal van Bernhoven. Dit online patiëntenportaal bied je, als patiënt van ons ziekenhuis, de mogelijkheid om delen van jouw dossier in te zien en op een veilige manier informatie uit te wisselen met Bernhoven.

Privacy en veiligheid

 1. Alle informatie die Bernhoven in het online patiëntenportaal plaatst, is alleen bedoeld voor eigen gebruik.
 2. Je krijgt toegang tot MijnBernhoven door via een pc of laptop in te loggen met jouw DigiD en extra sms-controle of DigiD-app. Je kunt in de toekomst MijnBernhoven ook via een beveiligde mobiele app benaderen. De MijnBernhoven app openen op een smartphone of tablet kan alleen als je ook de DigiD app hebt. Zo krijgt je gemakkelijk en veilig toegang tot je persoonlijke gegevens.
 3. Zorg ervoor dat de computer, tablet en/of smartphone waarop je inlogt in MijnBernhoven goed is beveiligd.
 4. Zorg ervoor dat onbevoegde derden geen toegang hebben tot het apparaat en daarmee tot jouw gegevens. Dat kun je bijvoorbeeld doen door het apparaat te vergrendelen als je ervan wegloopt.
 5. Ga zorgvuldig om met jouw medische gegevens. Berg afdrukken uit het medisch dossier goed op en denk na over wat je deelt met anderen. Bernhoven raadt het af om medische gegevens te delen op sociale media.
 6. Ben je klaar met het gebruik van MijnBernhoven? Log dan uit en sluit daarna de internetbrowser. Na 15 minuten word je automatisch uitgelogd.
 7. Onze medewerkers zijn wettelijk verplicht om persoonsgegevens geheim te houden. Alleen de arts die je behandelt en andere zorgverleners die direct bij jouw behandeling betrokken zijn, mogen gegevens inzien. Zij mogen informatie over jou alleen aan derden geven, als je daarvoor uitdrukkelijk toestemming geeft. Medewerkers moeten zich houden aan de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG).
 8. Bernhoven voldoet aan de normen voor het uitwisselen van medische gegevens via het patiëntenportaal. Bernhoven neemt veiligheidsmaatregelen die noodzakelijk zijn om veilig gebruik van het online patiëntenportaal te kunnen garanderen. Al het elektronisch verkeer tussen Bernhoven en jouw computer, tablet of smartphone is versleuteld. Dit betekent dat dit verkeer niet door anderen dan jijzelf kan worden gelezen. Door de inlogcombinatie van DigiD en extra controle via sms of de DigiD-app, is de kans zeer klein dat MijnBernhoven gehackt zou kunnen worden.

Inzage in medisch dossier

Via het online patiëntenportaal MijnBernhoven kun je delen van jouw medisch dossier inzien. Houd hierbij rekening met het volgende:

 1. Het is mogelijk dat je informatie in jouw medisch dossier niet begrijpt of dat je ongerust wordt. Tijdens jouw volgende bezoek aan de arts kun je dit met hem of haar bespreken. Of bekijk de veelgestelde vragen over het medisch dossier. Hier vind je onder andere adviezen die je mogelijk kunnen helpen.
 2. Er kan tijd zitten tussen het moment dat een uitslag bekend is en het moment dat je hierover met jouw arts in gesprek kunt gaan. Jouw behandelaar vertelt tijdens je volgende afspraak wat de uitslagen betekenen. Jij bepaalt zelf of je uitslagen van onderzoeken vooraf wilt bekijken. Je bent dit niet verplicht.
 3. Afwijkende uitslagen hoeven geen reden tot zorg te zijn. Er kan een verklaring voor zijn. Jouw behandelend arts bespreekt de uitslagen met je en geeft je uitleg. Als jouw huisarts een onderzoek heeft aangevraagd, dan bespreekt jouw huisarts de uitslagen met je. Heeft een behandelend specialist in Bernhoven een onderzoek aangevraagd? Dan bespreekt jouw specialist de uitslagen met je. Hij/zij gebruikt daarvoor eventueel ook de uitslagen van andere onderzoeken.
 4. Je bent niet verplicht om jouw medisch dossier te bekijken. Je hebt een recht op niet weten. Je hoeft het patiëntenportaal dus niet te gebruiken. Je vindt op deze pagina meer informatie over al jouw rechten en plichten.

Goed om te weten

 1. Is er sprake van spoed? Dan is MijnBernhoven niet geschikt. Neem in geval van spoed direct contact op met jouw huisarts, met de afdeling waar je onder behandeling bent of met het landelijk noodnummer 112.
 2. Het is belangrijk om jouw zorgverlener juiste en volledige informatie over jouw gezondheid te geven. Zorgverleners baseren hun advies op de informatie die je hen geeft.
 3. Bij het online contact tussen Bernhoven en jij gaan wij uit van de voorwaarden die beschreven staan in de richtlijn online arts-patiënt contact van de KNMG.
 4. Heb je een klacht? Dan kun je jouw klachten doorgeven via het klachtenformulier op onze website. Heb je een niet-medische vraag of een advies? Deze stel je gemakkelijk online aan ons via het vragenformulier op onze website. Voor medische vragen kun je direct contact opnemen met de betreffende polikliniek of met jouw arts.
 5. Wil je jouw gegevens wijzigen? Gebruik dan ons wijzigingsformulier op onze website.

Tot slot

Bij de veelgestelde vragen en in het online patiëntenportaal MijnBernhoven is nadere uitleg te vinden over het gebruik van MijnBernhoven. Tips over veilig gebruik van DigiD vind je op de website van DigiD.

Door in te loggen op MijnBernhoven geef je aan dat je kennis hebt genomen van onze gebruikersvoorwaarden en dat je deze accepteert.