Skip to Content

Waar we voor staan

Wij geloven in betere zorg door minder zorg. Ook wel zinnige zorg of passende zorg genoemd.

In Bernhoven hebben we de afgelopen jaren gepionierd met het verbeteren van de kwaliteit van zorg en het tegelijkertijd beteugelen van de zorgkosten. Met resultaat. Het kan écht anders in de zorg. Passende zorg heeft een plek gekregen in het regeerakkoord van 2022 en is het fundament voor de inrichting van het zorgstelsel in Nederland.

We zijn een bijzondere organisatie waarin de belofte van Bernhoven leidend is. ‘Uit liefde voor mensen creëren we samen de allerbeste gezondheidszorg’. Alles wat wij doen in Bernhoven komt voort uit deze belofte. Meer hierover in deze video.

Accepteer cookies om deze video te kunnen bekijken.

Onze belofte

Wij houden van mensen. Voor ons is de mens het hart van het geheel. Vanuit onze liefde voor mensen zijn we bezield om hen te helpen hun gezondheid te verbeteren. Het is onze tweede natuur. Met zorg op maat voor ieder uniek leven.

We gunnen je een mooi leven

We doen wat we kunnen om je een mooi leven te geven. We geven om je en willen jou als mens, in al je heelheid, zien. We leven ons in, in jouw leven en dat van je dierbaren, zodat we samen de zorg kunnen creëren die het allerbeste past. Gelijkwaardig en met jouw keuzes als uitgangspunt. We stimuleren en ondersteunen een gezonde levensstijl, want natuurlijk leid je je leven het liefste zonder gezondheidsproblemen. Maar als je ons nodig hebt, zijn we dichtbij en omringen we je met gastvrije aandacht.

We groeien als professionals

We worden steeds beter, doordat ieder van ons zich als professional wil ontwikkelen. Of je nu verpleegkundige, dokter, stafmedewerker, schoonmaker, huisarts of receptionist bent, we helpen elkaar daarbij. Door er met positieve energie voor te gaan. Speelruimte te geven en te nemen. Te ontdekken wat we samen kunnen en erachter te komen waar onze persoonlijke wensen en grenzen liggen. We focussen ons op waar we goed in zijn en ontwikkelen steeds betere manieren om samen te werken met patiënten, partners en elkaar. Als één team staan we schouder aan schouder om het beste te bieden voor wie dat nodig heeft.

We lopen voorop in de vernieuwing

De gezondheidszorg ontwikkelt snel. Technologieën, ontdekkingen en uitvindingen. Het kan steeds beter. En tegen lagere kosten. Slimmer. Zinniger. En meer samen. We zoeken partners en gaan duurzame relaties aan. Daardoor kunnen we voldoen aan de vraag van vandaag en morgen: gezondheidszorg op de plek, de manier en het moment dat jij het wilt. Als pioniers vinden we het geweldig om onderdeel te zijn van de vernieuwing. We zien onszelf als zorgverbeteraars; we lopen voorop in het vormgeven van toekomstbestendige gezondheidszorg. En zijn daarmee een voorbeeld voor anderen. We zijn een gezondheidsorganisatie.

 ‘Uit liefde voor mensen creëren we samen de allerbeste gezondheidszorg’

Onze strategie

Bernhoven wil in 2025 een gezondheidsorganisatie zijn! Alles waar we voor kiezen bij Bernhoven, komt voort uit onze belofte: ‘Uit liefde voor mensen creëren we samen de allerbeste gezondheidszorg’. Onze strategie 2020 - 2025 heet ‘Samen werken aan gezondheid’. Hier vind je alles over onze strategie.