Spring naar de content

Bloedafname

Wilt u bloed laten prikken of materiaal ophalen? Dit kan alléén op afspraak. Maak eenvoudig online een afspraak door op de paarse knop ‘maak hier een afspraak’ te klikken. Hoeft u alleen maar materiaal in te leveren? Dat kan zonder afspraak. Toch is het advies om ook hiervoor eerst een afspraak te maken. Dan hoeft u namelijk niet zo lang te wachten.

Hoe werkt het?

Maak hier een afspraak   ➤


Bekijk hier de stappen die u doorloopt om online een afspraak te maken. Heeft u hulp nodig?


Zelfcontrole

Wie klachten heeft die aan corona doen denken (verkouden, koorts, diarree) vragen wij om een medisch mondneusmasker te dragen. Dat geldt ook voor mensen in thuisquarantaine die een afspraak in Bernhoven hebben. Bij de prikposten liggen medisch mondneusmakers voor u klaar. 

Heeft u geen klachten? Dan is het niet verplicht om een mondneusmasker te dragen. U mag nog wel een mondneusmasker dragen als u dat zelf wilt.

Prikposten in de regio

Zie onderstaand een overzicht van onze prikposten in de regio. De meeste prikposten zijn van maandag tot en met vrijdag geopend.

 • Berghem, De Berchplaets, Sportstraat 3
 • Boekel, BrabantZorg Sint Petrus, Burgtstraat 34
 • Erp. BrabantZorg Simeonshof, Simeonshof 1
 • Geffen, De Smidse, De Smidse 2
 • Heesch, Gezondheidscentrum Ceres, Cereslaan 2
 • Heesch, Gezondheidscentrum Heesch, Gildestraat 3
 • Heeswijk-Dinther, Gezondheidscentrum Heilaren, Heilarensestraat 64
 • Lith, MFA De Snoeck, Marktplein 24
 • Megen, Acropolis, Broeder Everardusplein 1
 • Nistelrode, gezondheidscentrum Nistelrode, Beekgraaf 58a
 • Oss, Bernhoven polikliniek Plein Zwanenberg, Gezondheidslaan 1a
 • Oss, Wijkcentrum Schadewijk, Leeuwerikstraat 2
 • Ravenstein, Gezondheidscentrum de Schaafdries, Schaafdries 8
 • Schaijk, Huisartsenpraktijk Schaijk, Bossestraat 2
 • Schijndel, Medisch Centrum, Steeg 6
 • Sint-Oedenrode, BrabantZorg Odendael, Odendael 1
 • Uden, Bernhoven, bloedafname ziekenhuis route 010, Nistelrodeseweg 10
 • Uden, Medipark, Hyacintstraat 3a
 • Veghel, Het Medisch Huis, Leo van der Weijdenstraat 21
 • Volkel, Ontmoetingsplein de Schakel, Reestraat 49
 • Zeeland, BrabantZorg Compostella, Franciscushof 1

Veelgestelde vragen

Hoe maak ik een afspraak om bloed te laten prikken, om materiaal op te halen of in te leveren?
  

Ik wil mijn afspraak wijzigen of annuleren, hoe doe ik dat?
  

Heeft u een e-mail met uw afspraakbevestiging ontvangen? Dan staat daarin de link om uw afspraak te wijzigen of te annuleren.

Heeft u geen e-mailadres opgegeven of geen e-mail ontvangen? Dan kunt u de afspraak wijzigen of annuleren via 0413 – 401908 (bereikbaar van maandag tot en met vrijdag van 8.00 — 17.00 uur).

Bel ons in de middag na 13.00 uur, dan is het minder druk.

Heeft u hulp nodig bij het maken van een online afspraak?
  

Onze medewerkers helpen u graag met het maken van een afspraak. Bel van maandag tot en met vrijdag tussen 08.00 – 17.00 uur naar 0413 – 40 19 08.

Ik ben patiënt van de Trombosedienst. Moet ik een afspraak maken?
  

Ook als u patiënt bent bij de Trombosedienst moet u een afspraak maken voor de bloedafname. Voor de Trombosedienst is een apart product beschikbaar, namelijk 'bloedafname Trombosedienst'.

Moet u ook voor de huisarts of specialist bloed laten prikken? Doe dit allemaal tegelijk, kies dan het product 'bloedafname volwassene'.

Ik moet een uur voor mijn afspraak in het ziekenhuis bloed laten prikken? Wat geldt voor mij met het maken van een afspraak
  

Maak dan zo snel mogelijk online een afspraak voor bloedafname, ongeveer een uur voor uw geplande afspraak op de polikliniek. Het is belangrijk dat u de bloedafname-afspraak direct plant zodra u weet dat de bloedafname nodig is. Dit voorkomt dat er geen plek meer is op de door u gewenste dag en het tijdstip.

Is er geen mogelijkheid meer om een afspraak in te plannen? Dan kan de assistente van de polikliniek van uw specialist een afspraak voor bloedafname voor u maken. Neemt u hiervoor contact op met desbetreffende polikliniek via 0413 – 403000.

De huisarts geeft aan dat ik vandaag bloed moet laten prikken en dit niet kan wachten, wat moet ik doen?
  

Mogelijk is er nog een tijdstip beschikbaar bij een prikpost bij u in de buurt, vraag of de assistente van de huisarts een afspraak voor u kan maken.

Is er geen mogelijkheid om op een prikpost nog voor dezelfde dag een afspraak in te plannen dan is er de volgende mogelijkheid: de huisarts neemt contact op met Bernhoven en u wordt ingepland voor een CITO afspraak op de polikliniek in Oss of in Bernhoven Uden. Deze procedure is bekend bij de huisartsen.

Kan ik op alle prikposten of polikliniek bloedafname terecht voor een bloedafname?
  

Voor bijna alle onderzoeken kunt u op alle priklocaties terecht. Alleen voor specifieke onderzoeken is het noodzakelijk dat u naar een specifieke priklocatie komt. Dit staat altijd op uw aanvraag vermeld.

Waar staat dit op uw aanvraagformulier vermeld?

Zorgdomein formulier: onder de kop “Aanwijzing voor mijn bezoek”

xCare aanvraagformulier: onder de kop “Aangevraagde onderzoeken met evt. instructies”. Hier staat het achter het specifiek onderzoek vermeld

Prins aanvraagformulier: dit staat in het midden op uw aanvraagformulier vermeld.

Is er geen specifieke locatie op uw aanvraagformulier vermeld dan bent u op alle prikposten of poliklinieken op afspraak welkom

Ik heb meerdere aanvragen om bloed te laten prikken mag ik dit combineren?
  

Heeft u meerdere aanvragen van bijvoorbeeld huisarts en / of specialist dan kan dit gecombineerd worden in een afspraak.

De vraag of een afname op een andere tijdstip mag plaats vinden dan dat met u is besproken, dit dient u altijd met de desbetreffende huisarts of specialist te bespreken.

Waar kunnen kinderen tot 12 jaar terecht voor bloedprikken?
  

Kinderen tot 12 jaar kunnen op onze polikliniek bloedafname in Uden en Oss terecht om bloed te laten prikken. Kies bij het maken van een afspraak voor het product 'bloedafname kind'.

Op deze twee locaties zijn meerdere collega’s aanwezig die kunnen assisteren bij de bloedafname. Deze collega’s zijn geroutineerd en geschoold in de bloedafname bij kinderen en baby’s.