Skip to Content

Samen voor een zo goed mogelijk leven

 • Voorbereiding

  Trek makkelijk zittende bovenkleding aan, zodat we goed bij je arm kunnen om te prikken. Soms is het nodig om nuchter te zijn voor het onderzoek. Je mag dan de avond voor het onderzoek vanaf 12 uur ’s avonds niets meer eten. En alleen thee, koffie zonder suiker en melk of water drinken. Je arts laat het weten als dit voor jou het geval is. Vergeet niet je identiteitsbewijs en/of verzekeringspas mee te nemen naar de priklocatie.

 • Tijdens het bloedprikken

  Vind je bloedprikken erg spannend? Geef dit vooral aan bij je zorgverlener. We houden daar dan extra rekening mee tijdens het prikken. Ook nemen we waar nodig extra tijd voor de afspraak.

 • Tips voor thuis

  Voorkom blauwe plekken door direct na het bloedprikken 5 minuten op de plek te drukken. Als je toch een blauwe plek hebt, verdwijnt deze vanzelf binnen een paar dagen. De uitslag van het onderzoek komt bij je arts binnen die deze met je zal bespreken. Daarna kun je de uitslag altijd terugzien via MijnBernhoven.

   

Maak hier een afspraak
MR 1030 Wachtkamer bloedafname - staand

Jouw gezondheid voorop

Regelmatig overleggen we met de huisartsen in de regio. Dit doen we om te zorgen dat het bloedprikken zo goed mogelijk verloopt en je als patiënt de best mogelijke zorg krijgt.

Zorg dichtbij

Voor onderzoek van je bloed, urine of ontlasting kun je ook naar onze prikposten. Zaad kan alleen ingeleverd worden op de polikliniek in Uden. We hebben naast de poliklinieken bloedafname in Uden en Oss nog verschillende prikposten verspreid in de regio. Zo is er altijd een locatie in de buurt die bij je past.