Skip to Content

Samen voor een zo goed mogelijk leven

  • Een open gesprek en advies

    Als de huisarts je verwijst naar de internist, kijkt de internist samen met jou naar de mogelijkheden. Hoe is je gezondheid? Welke behandeling past het beste? En welke begeleiding is er nodig? Daarna volgt een gesprek met de diabetesverpleegkundige. Die maakt samen met jou een passend zorgplan.

  • Onderzoeken en behandelingen

    Bij diabeteszorg hoort gezond eten. Je kunt bij onze diëtist advies en hulp krijgen bij een gezonde leefstijl. Zoals een goede balans in eten, bewegen en medicijnen gebruiken. De podotherapeuten in Oss en Uden doen voetcontroles. Met minstens elke 2 jaar een oogcontrole, kunnen we mogelijke risico’s van diabetes op tijd ontdekken.

  • Nazorg en begeleiding

    Diabetes is een ziekte die om aanpassingen in je leven vraagt. Soms met onze hulp. Heb je diabetes type 2 en zijn de suikers voldoende onder controle? Dan verwijzen wij je weer terug naar de huisarts. Zo heb je zorg dicht bij huis. Bij vragen of zorgen ben je altijd opnieuw welkom bij ons.

Alle onderzoeken, behandelingen en adviezen
Medr Brnh 26Sept 2022 0183

Jouw gezondheid voorop

Je leefstijl is erg belangrijk als je suikerziekte hebt. Daarom informeren we je goed. Bijvoorbeeld met folders, filmpjes en trainingen. Bij het kiezen of een insulinepomp bij je past kun je altijd met ons in gesprek. Je krijgt een vast contactpersoon, de diabetesverpleegkundige, die je begeleidt met de juiste kennis en ervaring. Met problemen of vragen over diabetes, kun je bij hem of haar terecht.

Zorg dichtbij

Als het kan en je het prettig vindt, kunnen we je op afstand begeleiden. Zo hoef je minder vaak naar het ziekenhuis te komen. Bijvoorbeeld met een videoafspraak of telefonische afspraak. Ook kunnen we op afstand meekijken op jouw flash- of continu-glucosemeter. Samen met het zorgteam kijken we of begeleiding vanuit het ziekenhuis of vanuit de huisarts het beste past. Soms is leven met diabetes moeilijk en vragen we de thuiszorg om je te helpen. Zo is de juiste zorg altijd dichtbij.