Skip to Content

Samen voor een zo goed mogelijk leven

 • Een open gesprek en advies

  Een dieetbehandeling kan best ingrijpend zijn. Zeker als de behandeling noodzakelijk is voor je gezondheid. Plotseling verandert je normale leef- en eetpatroon. In een gesprek met de diëtist bespreek je daarom je verwachtingen, behoeften en wensen. Samen nemen we alle opties door. En beslissen we over je behandelplan.

   

 • Onderzoeken en behandelingen 

  Als je een dieet volgt krijg je ondersteuning van de diëtist. Of je nu opgenomen bent of naar de polikliniek komt. Onze specialisten houden rekening met je persoonlijke situatie en wensen. Als het nodig is kunnen we onderzoek doen via ‘Nutritional Assessment’. Daarmee brengen we informatie over je energieverbruik en je lichaamssamenstelling zo goed mogelijk in beeld.

   

 • Nazorg en begeleiding 

  Ga je na je behandeling of opname in Bernhoven weer naar huis? Dan kijk je samen met de diëtist of je nog verdere behandeling nodig hebt. Dit kan in Bernhoven of bij een diëtist in jouw omgeving. Zo ben je zeker van de juiste nazorg en begeleiding op maat.

Alle onderzoeken, behandelingen en adviezen
Dietetiek

Jouw gezondheid voorop

Onze diëtisten zijn geregistreerd in het Kwaliteitsregister Paramedici. Dat betekent dat de kwaliteit van de zorg hoog is. En dat we altijd op de hoogte zijn van de ontwikkelingen binnen het vakgebied. Daardoor kun je als patiënt op de afdeling diëtetiek zeker zijn van de beste zorg. Niet alleen als het gaat om onderzoek en behandeling, ook kijken we hoe het dieet past in jouw leven. Door samen te beslissen sluit onze zorg goed aan bij je wensen en behoeften.

Groepsvoorlichting

Goede voorlichting over voeding kan je ook helpen gezond te blijven. Naast persoonlijke behandeling met een dieet en advies, geven we ook groepsvoorlichting over hartrevalidatie en diabetes mellitus. Zo helpen we iedereen om veilig en gezond te blijven eten bij hun ziekte. 

Zorg dichtbij

Een nieuw dieet volgen stopt meestal niet als je Bernhoven verlaat. Daarom staan onze specialisten ook buiten het ziekenhuis voor je klaar. We bieden advies en begeleiding via de telefoon of beeldbellen. Ook werken we goed samen met specialisten uit de regio. Zoals een diëtist in de buurt. Op die manier is goede zorg altijd dichtbij.