Skip to Content

Samen voor een zo goed mogelijk leven

  • Een open gesprek en advies 

    Wie op de IC ligt, kan vaak niet (goed) praten door beademing of een kunstmatige slaap. Dan voeren we de gesprekken met je familie. Dit kan emotioneel zwaar zijn. We praten namelijk samen over leven en dood en de wensen van hun naaste die is opgenomen. Een opname op de IC is zwaar voor je lichaam. We zijn daarom eerlijk over wat er straks wel of niet meer mogelijk is in het leven. We doen er alles aan om jou en je familie te steunen in deze moeilijke periode.

  • Onderzoeken en behandelingen 

    Op de IC-afdeling gebruiken we veel technische apparaten. Die zijn er om je lichaamsfuncties te controleren, te helpen of over te nemen. Als familie kan het moeilijk zijn om een dierbare zo op de IC te zien liggen. Wij hebben daarom naast je behandeling ook veel aandacht voor goede begeleiding. Zoals heldere uitleg over de zorg. Soms moeten wij overleggen met artsen in een ander ziekenhuis of je overplaatsen om je de beste zorg te kunnen geven.

  • Nazorg en begeleiding

    Privacy van onze patiënten vinden wij erg belangrijk. We delen informatie over je situatie niet met iedereen. Daarom kies je als dat kan van tevoren 1 of 2 contactpersonen. Dagelijks bespreekt ons team met verschillende specialisten hoe het met je gaat. Een IC-opname is zwaar en kan nog lang erna voor mentale en lichamelijke klachten zorgen. Bij de patiënt, maar ook bij naasten, vaak door onzekerheid en angst. De nazorgpoli is er daarom voor patiënten én naasten die graag hulp willen bij het verwerken van problemen na een IC-opname. 

Alle onderzoeken, behandelingen en adviezen
Medr Brnh 26Sept 2022 0264

Jouw gezondheid voorop

Op onze afdeling staan jouw wensen centraal. We doen er alles aan om kwaliteit van leven te behouden. We helpen je in de soms zware weg daarnaartoe. Het kan een moeilijke periode vol onzekerheid zijn. Ook voor wie bij je hoort. Begeleiding hierin vinden we dan ook net zo belangrijk als behandeling. De IC-zorg is in Nederland en in Bernhoven erg goed. Je bent dan ook in de beste handen.

Zorg dichtbij

Bij de begeleiding van jou en je familie is een groot team betrokken. We hebben veel contact met elkaar over alles wat er nodig is voor de zorg rondom jou. Ook hebben we goed overleg met de IC-afdeling van het Radboudumc. We kunnen altijd gebruik maken van hun kennis, behandelingen en apparatuur als dat nodig is. Zo staan we samen sterk voor jou.