Skip to Content

Profiel

Ik werk inmiddels bijna 6 jaar in Bernhoven en ik heb er nog geen seconde spijt van gehad! Er bestaat tussen verschillende de specialismen een goede samenwerking, men is op een goede manier kritisch is over (processen in) de zorg.

Het IC-team is hecht, goed op elkaar ingespeeld en er heerst een sfeer van openheid en kritisch zijn op eigen handelen; heel belangrijk en onmisbaar in het verbeteren van de kwaliteit van zorg.

Intensive Care geneeskunde is voor mij het mooiste vak, waarin op het scherpst van de snede gehandeld wordt. In de acute fase wordt er maximale inspanning van het team gevraagd. Daarna volgt er (als het goed is) een stabielere periode waarin weer heel andere zaken van belang zijn. Het is dus tegelijkertijd breed en diepgaand, met een combinatie van acute levensbedreigende situaties en de minder acute maar wel intensieve zorg. Je bent bij de patiënt en zijn/haar naasten betrokken in kwetsbare en spannende tijden: na een grote operatie, of bij zodanig ernstig ziek-zijn dat ondersteuning nodig is met bijvoorbeeld beademing. Waarbij er altijd een kans is dat de patiënt ondanks maximale inspanningen toch overlijdt – helaas is dat de realiteit. Mensen bijstaan in een onzekere periode is dankbaar werk dat mij voldoening geeft.

Met regelmaat moeten er beslissingen over behandelingen worden genomen waarbij dat belangrijk is: wat is voor die individuele patiënt kwaliteit van leven? Het allerbelangrijkst is dat de afwegingen hieromheen goed worden gemaakt. Dat is soms moeilijk, vaak uitdagend en vereist altijd zorgvuldig handelen – overleg met huisartsen, andere behandelaren (die de patiënt soms al jaren kennen); dat maakt het vak met recht ‘intensieve zorg’. Ik zou niet anders willen en hoop nog vele jaren met plezier dit prachtige vak binnen Bernhoven uit te voeren.

Opleiding

Jaar

Geneeskunde - Universiteit Utrecht

2002 - 2008

ANIOS Intensive Care - Jeroen Bosch Ziekenhuis ‘s Hertogenbosch

2008 - 2009

Opleiding tot internist - Jeroen Bosch Ziekenhuis 's Hertogenbosch en Radboud UMC Nijmegen

2009 - 2015

Specialisatie Intensive Care - Radboud UMC Nijmegen

2014 - 2015

Lidmaatschappen/verenigingen

  • Nederlandse Vereniging voor Intensive Care (NVIC)
  • Nederlandse Internisten Vereniging (NIV)
  • European Society of Intensive Care Medicine (ESICM)

AGB-code: 03102287