Skip to Content

Profiel

Het vak van anesthesioloog is een geweldige combinatie van techniek en fysiologie. Ik ben de hele dag bezig met hoe het menselijk lichaam in functioneert en hoe ik daar invloed op kan uitoefenen. Van het uitschakelen van het bewustzijn tot het regelen van de hartslag en bloeddruk.

Een patiënt die geopereerd moet worden is altijd gespannen. Als ik deze patiënt in ons korte contact op zijn/haar gemak kan stellen en een goede operatie-ervaring kan geven ga ik tevreden naar huis. Dat kan met een grapje, dat kan door een serieus gesprek.

Als anesthesioloog ben je altijd op je hoede, wij zijn als de brandweer. Plots kan er een spoedsituatie ontstaan en dan moeten wij er voor de patiënt zijn. Die combinatie van rust en spanning zorgen dat het vak vermoeiend is, maar ook altijd uitdagend. De afwisseling van gezonde patiënten voor een kleine ingreep tot de ernstig zieke intensive care patiënt voor een hele grote ingreep zorgen ervoor dat ik geen ander vak als dit zou willen uitoefenen.

Opleiding

Jaar

Medisch beeldvormende en radiologische technieken - Hoogeschool Haarlem 

1996 - 1998 

Geneeskunde - Rijksuniversiteit Leiden

1998 - 2004

Anesthesiologie - Erasmus Medisch Centrum Rotterdam

2005 - 2010

Intensive care - Leids Universitair Medisch Centrum

2010 - 2011

Onderzoek/projecten

  • 2011 Incidents related to intrahospital transport of patients in the Intensive Care Unit, Critical Care 2011, Volume 15 Suppl 1

Lidmaatschappen/verenigingen

  • Nederlandse Vereniging voor Anesthesiologie (NVA)
  • European Society of Anesthesiology and Intensive Care (ESAIC)

Nevenfuncties

  • Instructeur ALSG: Advanced Trauma Life Support
  • Anesthesioloog Kindertandarts in Boxtel

AGB-code: 03079821