Skip to Content

Profiel

Ik werk in Bernhoven als algemeen neuroloog met als aandachtsgebied de neuro-oncologie. Hierbij draait het om de zorg voor mensen met een tumor in de hersenen of op een andere plek in het zenuwstelsel en mensen met neurologische complicaties van kanker of de behandeling daarvan. Daarnaast draag ik zorg voor de behandeling van patiënten met botulinetoxine, met als indicaties blefarospasmen (te hoge spierspanning van de oogleden), spierbewegingsstoornissen aan een kant van het gezicht (hemifacialisspasmen), torticollis ofwel scheefstand van het hoofd en chronische migraine.


Ik vind het belangrijk om mensen te behandelen op een manier zoals ik zelf behandeld zou willen worden. Duidelijk informeren, oprechte aandacht en goede begeleiding aan de patiënt en zijn naasten staan voor mij centraal. Mijn doel is om samen met de patiënt te komen tot een passend behandelplan.

 

Opleiding

Jaar

Gezondheidswetenschappen, Afstudeerrichting Biologische Gezondheidskunde - Maastricht UMC+

1997 - 2004

Geneeskunde - ErasmusMC Rotterdam

2000 - 2006

Neurologie - St. Elisabeth/Tweesteden ziekenhuis Tilburg

2008 - 2014

Onderzoek

  • Stuivenvolt M, Beerepoot LV, Leenstra S, Tijssen CC. Overleving bij patiënten met een glioblastoom: de resultaten in Tilburg. Tijdschr Neurol Neurochir 2014;115:189-95.
  • Stuivenvolt M, Mandl E, Verheul J, Fleischeuer R, Tijssen CC. Malignant transformation in a sacral drop metastasis from posterior fossa choroid plexus papilloma: a case report. BMJ Case Rep 2012;24.
  • Stuivenvolt M, Wohlgemuth M, Tijssen CC. Een kind met een eenzijdige pupilverwijding. Tijdschr Neurol Neurochir 2011;112:171-4.

Lidmaatschappen/verenigingen

  • Nederlandse Vereniging voor Neurologie (NvN)
  • Nederlandse Vereniging voor Klinische NeuroFysiologie (NvKNF)
  • Landelijke Werkgroep Neuro-Oncologie (LWNO)

AGB-code: 03100588