Skip to Content

Profiel

Het mooiste aan het medisch maatschappelijk werk vind ik dat wij letterlijk en figuurlijk dichtbij zijn en zo snel hulp en ondersteuning kunnen bieden op de meest kwetsbare momenten. De eerste opvang na nieuws over gezondheidsverlies is ontzettend belangrijk, het is heel waardevol om hierin iets te kunnen betekenen voor patiënten en hun naasten, zowel bij klinische opname als bij poliklinische behandeling.

Wij begeleiden bij psychische, sociale en emotionele vragen die samenhangen met ziekte, diagnose, ziekenhuisopname en/of medische behandeling. Een werkdag is heel afwisselend, zo staan we in de ochtend bijvoorbeeld aan het ziekenhuisbed om te ondersteunen bij de eerste verwerking van een diagnose of ingrijpende gebeurtenis en in de middag zijn we aanwezig in de spreekkamer op de polikliniek om een patiënt en hun omgeving te leren omgaan met het vinden van een nieuwe balans in energieverdeling. Het hebben van problemen met gezondheid is ingrijpend en heeft impact op verschillende leefgebieden. Het dagelijks leven wordt (ineens) behoorlijk ontregelt en er zijn veel veranderingen tegelijkertijd. Wij denken mee en bieden zowel psychosociale als praktische hulp.

Als medisch maatschappelijk werker heb ik oog voor mentale gezondheid. Uiteraard zijn wij er voor de patiënt, maar wij zijn er ook voor directe relaties (partner, kind, ouder). Ook voor de mensen om de patiënt heen, veranderd er immers veel als iemand waarvan je houdt een diagnose krijgt. Voor mij is het belangrijk dat mensen zich gezien en gehoord voelen. Dat ze de ruimte voelen om te delen wat er in het hoofd omgaat. Alle angst, onzekerheid, boosheid, machteloosheid en verdriet mogen benoemd worden. Dat is allemaal onderdeel van het verwerkingsproces, vanuit daar kunnen we op zoek naar acceptatie van de ziekte of aandoening en op zoek naar manieren om hiermee te leren omgaan.

Opleiding

Jaar

Master Begeleidingskunde (MA) - Hogeschool Rotterdam

2015 - 2018

Bachelor Social Work (MWD) - Avans ’s-Hertogenbosch

2005 - 2010

Onderzoek

  • Thesis fenomenologisch onderzoek bij Hutten Catering B.V. (2016 - 2018)
  • Scriptie onderzoek naar de basale psychosociale zorg aan oncologie patiënten bij Elkerliek Ziekenhuis Helmond (2009 - 2010)

Lidmaatschappen/verenigingen

  • Beroepsvereniging van Professionals in sociaal werk (BPSW)
  • Beroepsvereniging en beroepsregister voor Coach,
    Supervisor en Organisatiebegeleider (LVSC)
  • Beroepsregister in het sociaal domein

Nevenfuncties

  • Burn-out coach (burn-out preventie en herstel)