Skip to Content

Profiel

Het mooie aan het medisch maatschappelijk werk vind ik dat wij dichtbij zijn en op elk gewenst moment betrokken kunnen worden.

Wij begeleiden bij psychische, sociale en emotionele vragen die samenhangen met ziekte, ziekenhuisopname of medische behandeling. Een werkdag is heel afwisselend. Zo staan we in de ochtend bijvoorbeeld aan het bed om te ondersteunen bij de eerste verwerking van een diagnose. En in de middag zijn we op de polikliniek om een patiënt en naasten te leren omgaan met een nieuwe balans en energieverdeling. Het hebben van problemen met je gezondheid is ingrijpend en heeft impact op verschillende leefgebieden. Het dagelijks leven wordt (ineens) behoorlijk ontregelt en er zijn veel veranderingen tegelijkertijd. Wij denken mee en bieden zowel psychosociale als praktische hulp.

Als medisch maatschappelijk werker heb ik oog voor mentale gezondheid. Niet alleen de mentale gezondheid van de patiënt, maar ook van directe relaties met partner, kind of ouder. Vaak ben ik de eerste die vraagt “En hoe gaat het nu met u?” Voor mij is het belangrijk dat mensen zich gezien en gehoord voelen. Dat zij de ruimte voelen om te delen wat er in het hoofd omgaat. Alle angst, onzekerheid, boosheid, machteloosheid en verdriet mogen benoemd worden. Dat is allemaal onderdeel van het verwerkingsproces. En vanuit daar kunnen we op zoek naar acceptatie van de ziekte of aandoening en op zoek naar manieren om hiermee te leren omgaan.

Opleiding

Jaar

Master Begeleidingskunde (MA) - Hogeschool Rotterdam

2015 - 2018

Bachelor Social Work (MWD) - Avans ’s-Hertogenbosch

2005 - 2010

Onderzoek

  • Thesis fenomenologisch onderzoek bij Hutten Catering B.V. (2016 - 2018)
  • Scriptie onderzoek naar de basale psychosociale zorg aan oncologie patiënten bij Elkerliek Ziekenhuis Helmond (2009 - 2010)

Lidmaatschappen/verenigingen

  • Beroepsvereniging van Professionals in sociaal werk (BPSW)
  • Beroepsvereniging en beroepsregister voor Coach,
    Supervisor en Organisatiebegeleider (LVSC)
  • Beroepsregister in het sociaal domein

Nevenfuncties

  • Burn-out coach (burn-out preventie en herstel)