Skip to Content

Afspraak polikliniek

Heb je binnenkort een afspraak op de polikliniek in Bernhoven? De informatie hieronder helpt je om je zo goed mogelijk voor te bereiden.

Heb je nog geen afspraak? Klik dan hier voor het maken van een afspraak.

Samen beslissen

Wanneer je voor een onderzoek of behandeling naar de polikliniek komt, heb je misschien vragen. Stel je vragen aan de specialist. Samen bespreek je wat belangrijk is voor jou. En wat past bij jouw gezondheid en jouw kwaliteit van leven. Het is goed om te weten dat je altijd een eigen keuze hebt. Jij bent de expert van jouw leven. Onze zorgprofessionals zijn de medisch experts. Samen beslissen jullie welke behandeling het beste bij je past. Lees verder op de pagina Samen beslissen over hoe je het goede gesprek met je specialist kan voeren.  

Tips voor tijdens het gesprek

Tijdens een onderzoek of behandeling krijg je vaak veel informatie. Het kan lastig zijn om al deze informatie meteen te onthouden. En om op het juiste moment de juiste vragen te stellen. De volgende tips kunnen je helpen tijdens het gesprek met de specialist:

 • Stel altijd vragen wanneer iets niet duidelijk is. Bijvoorbeeld als de specialist moeilijke medische woorden gebruikt.
 • Schrijf je vragen van tevoren op.
 • Neem een familielid of goede bekende mee die je kan helpen. 2 horen meer dan 1.
 • Vraag de specialist of er een voorlichtingsfolder is over je ziekte, het onderzoek of de behandeling. Zo kun je thuis alles rustig nalezen.
 • Je mag het gesprek opnemen, zodat je het gesprek thuis rustig samen met je naasten kunt terugluisteren. Geef dit van tevoren wel even aan.

Wat neem je mee naar je afspraak?

Neem bij je bezoek aan Bernhoven het volgende mee:

 • Overzicht medicijnen
  Het is voor ons belangrijk om te weten welke medicijnen je gebruikt. Daarom vragen wij je om een overzicht mee te nemen van de medicijnen die je op dit moment gebruikt. Deze kun je ophalen bij je eigen apotheek, bij de apotheek noemen ze dit een AMO. Mag je na een opname in Bernhoven weer naar huis? Dan krijg je een nieuw AMO mee. Als het nodig is, krijg je daar een recept voor medicijnen bij. Dit noemen we een AMO-R. Met dit AMO-R ga je naar de apotheek. Je krijgt dan nieuwe medicijnen mee. Klik hier voor meer informatie over het AMO.
 • Geldig identiteitsbewijs
  Een geldig identiteitsbewijs kan zijn: een paspoort, identiteitskaart, Nederlands rijbewijs of een reisdocument voor vreemdelingen of vluchtelingen. Ook kinderen onder de 18 jaar hebben een geldig identiteitsbewijs nodig voor de afspraak op de polikliniek.

Afspraak via beeldbellen

Is je afspraak via beeldbellen? Dan vind je hier uitgebreide informatie over hoe dit werkt.