Skip to Content

Echografie NEP-procedure

Uw behandelend arts heeft voor u een echo NEP-procedure aangevraagd. De behandeling wordt uitgevoerd door een radioloog (gespecialiseerd arts) en een radiologisch laborant.

Een eventuele begeleider kan niet aanwezig zijn in de onderzoeksruimte tijdens het uitvoeren van het onderzoek. Alleen in bijzondere situaties is dit eventueel mogelijk. Helpen met omkleden is vanzelfsprekend altijd toegestaan.

Wat is de NEP-pocedure?

NEP is een behandeling waarbij met behulp van echografie het gebied waar de pezen van de elleboog aanhechten op het bot, meerdere malen wordt aangeprikt om de doorbloeding te verbeteren. De echografie brengt door middel van geluidsgolven het te onderzoeken lichaamsdeel in beeld. Zo ziet de radioloog precies waar de naald zich bevindt.

Waarom een NEP-procedure?

Het weefsel in uw elleboog is geïrriteerd en doet daardoor pijn. Met een betere doorbloeding kan het geïrriteerde weefsel zich herstellen.

Zijn er risico's/bijwerkingen?

Wanneer bij eerder onderzoek is gebleken dat u overgevoelig bent voor medicijnen, moet u dit doorgeven aan uw behandelend arts en de laborant die u ophaalt voor het onderzoek.

Hoe bereidt u zich voor?

Medicijnen

Als u bloedverdunnende medicijnen gebruikt, heeft uw aanvragend arts aangegeven of en hoe u moet stoppen met bloedverdunnende medicijnen. Is dit voor u niet duidelijk, overleg dan met deze arts. Als u bij de trombosedienst bekend bent, geef dan tijdig bij hen aan dat en wanneer u dit onderzoek ondergaat.

Hoe verloopt het onderzoek?

Waar meldt u zich?

Drie dagen voor je afspraak krijg je een sms van Bernhoven met een link. Via deze link meld je je digitaal aan voor je afspraak. Lukt het niet om jezelf thuis aan te melden? Meld je dan met je geldige legitimatiebewijs aan bij de aanmeldzuil in de centrale hal van Bernhoven, routenummer 001. Deze aanmeldzuil print voor jou een dagticket met jouw afspraak of afspraken.

Op het afgesproken tijdstip meldt u zich bij de balie van de afdeling radiologie, routenummer 040.

Hoe verloopt een echografie injectie medicatie

Voor deze behandeling moet de plek waar u een spuit krijgt, ontbloot worden. Tijdens de behandeling ligt uw elleboog op een onderzoektafel. De radioloog brengt het gebied in beeld met behulp van echografie. Dan wordt de plaats waar geprikt moet worden plaatselijk verdoofd. Daarna behandelt de radioloog het gebied. Op het prikgaatje wordt een pleister geplakt en de behandeling is klaar

Hoe lang duurt de behandeling?

De behandeling duurt ongeveer 30 minuten.

Wat gebeurt er na de behandeling?

Heeft u na de behandeling nog pijn, dan kunt u tegen deze pijn paracetamol gebruiken.

Heeft u nog vragen?

Wanneer u na het lezen van deze informatie nog vragen heeft, neem dan gerust contact op met de afdeling radiologie.

Telefoon 0413 - 40 19 62