Spring naar de content

Voedingsadviezen ter voorbereiding op een ingreep

In verband met de voorbereidingen voor uw ingreep, moet u de dag voorafgaand aan de ingreep licht verteerbare voeding gebruiken. Met deze folder geven we u wat tips over licht verteerbare voeding. U kunt ze als richtlijnen gebruiken.

  • Verdeel uw voeding goed over de dag.
  • Neem de tijd om rustig te eten en goed te kauwen.

U kunt dan het beste kiezen voor:

  • broodmaaltijd: wit of bruin brood, beschuit, knäckebröd, alle soorten smeersels, kaas, vleeswaren en zoet beleg
  • warme maaltijd: gekookte aardappelen, witte rijst, pasta, gekookte groente zoals worteltjes, erwten, sperziebonen, broccoli, mager vlees/vis
  • alle melkproducten zijn toegestaan
  • alle dranken zijn toegestaan.
  • rijp fruit zoals appel, peer, banaan, perzik, meloen

Vermijd grote, vetrijke en sterk gekruide maaltijden. Ook gefrituurde producten en gepaneerd of hard gebakken vlees zijn zwaarder verteerbaar. Vermijd grove vezelrijke producten zoals grof volkorenbrood, citrusfruit, druiven, verse ananas, champignons, grove rauwkost, koolsoorten, prei, ui, paprika, noten en zaden, pinda’s en peulvruchten.

Heeft u nog vragen?

Heeft u nog vragen, aarzel dan niet en neem contact op met de balie van Poliklinisch Preoperatief Onderzoek (PPO): 0413 – 40 13 60. U vindt ons op route 020.