Spring naar de content

De Spoedpost van Bernhoven bevindt zich in Uden. Er is dus geen spoedeisende hulp in Oss aanwezig. Onze spoedpost werkt nauw samen met de Huisartsenposten Oost-Brabant.

U krijgt met de Spoedpost te maken wanneer u een acuut gezondheidsprobleem heeft en professionele zorg nodig hebt, óf wanneer u door uw huisarts doorverwezen bent naar de spoedeisende hulp  (SEH) in Uden.

Hoe werkt de spoedpost?

U neemt overdag voor acute gezondheidsproblemen altijd eerst contact op met uw eigen huisarts. Na 17.00 uur en in het weekend belt u de Huisartsenpost voor huisartsenhulp 088 - 876 50 50 (€ normaal tarief).

De Spoedpost is 24 uur per dag en 7 dagen in de week open.

Wat kan niet wachten?

  • Acuut optredende ernstige verschijnselen zoals pijn op de borst of acute benauwdheid;
  • Plotselinge heftige pijn bijvoorbeeld ten gevolge van een ongeval (breuk of wond);
  • Hoge koorts (bij uw kind);
  • Toenemende klachten bij ernstige ziekte.

In een levensbedreigende situatie, als iedere seconde telt, belt u 112.

Hoe werkt de Spoedpost?

Overdag is de spoedeisende hulp van Bernhoven volop in bedrijf. Spoedzorg is zorg die niet te plannen is. Daarom kan het gebeuren dat u soms lang moet wachten.

De spoedpost werkt volgens het principe van triage. Dit is een beoordelingssysteem dat patiënten verdeelt in verschillende categorieën naar gelang de ernst van de klachten en noodzaak van snelle behandeling. Mensen met hartklachten en kinderen krijgen in de regel voorrang. Met andere woorden: het is dus niet automatisch zo dat wie het eerst binnenkomt het eerst geholpen wordt.

De rol van de Huisartsenpost

Vanaf 17.00 uur tot de volgende ochtend 8.00 uur is naast de spoedeisende hulp ook de Huisartsenpost in de Spoedpost van Bernhoven geopend. Heeft u na 17.00 uur of in het weekend medische hulp nodig, dan belt u altijd 088 - 876 50 50. Als u in genoemde tijden naar de Spoedpost komt, wordt aan de balie van Spoedpost beoordeeld of u hulp nodig heeft op de spoedeisende hulp of van de Huisartsenpost. Meer informatie over de Huisartsenposten Oost-Brabant vindt u op http://huisartsenpostenoostbrabant.nl/

Waarom is het belangrijk eerst te bellen?

Als u ’s avonds, ’s nachts of in het weekend zorg nodig heeft die niet kan wachten, verzoeken wij u om éérst de huisartsenpost te bellen: 088 - 876 50 50. Dat heeft de volgende voordelen:

  • Als u acuut zorg nodig heeft, kunt u sneller worden geholpen. We kunnen direct een huisarts of ambulance naar u toesturen.
  • Als een telefonisch advies genoeg is, bespaart u dat een rit naar de Spoedpost.
  • Als u huisartsenzorg nodig heeft, krijgt u een afspraak. Zo weet u hoe laat u aan de beurt bent.

Bezoek aan de Spoedpost

Om de Spoedpost te bereiken, volgt u de borden 'Spoedpost Bernhoven' bij het ziekenhuis. Ga dus niet naar de hoofdingang van het ziekenhuis.

Huisartsenpost Oss

Woont u in Oss of omgeving. Dan maakt u gebruik van de huisartsenpost in Oss. U vindt de huisartsenpost op:
 
Gezondheidslaan 1B
5342 JW Oss
(Park Zwanenberg)

tel: 088 - 876 50 50.