Skip to Content

Samen voor een zo goed mogelijk leven

  • Een open gesprek en advies

    Wij vinden het belangrijk om tijdens de behandeling goed te luisteren naar de wensen en behoeften van jou en je directe naasten. Daarom blijven we met jullie in gesprek. Wat wil je straks in ieder geval weer kunnen? Zo blijft tijdens de behandeling je zelfstandigheid centraal staan. Ook ligt de focus op de mogelijkheden die er zijn in je thuissituatie en sociale omgeving.

  • Onderzoeken en mogelijkheden

    Ervoor zorgen dat je zelfstandiger wordt. Dat is het doel van onze ergotherapeuten. Waar heb je moeite mee en waar zien we mogelijkheden? Door verschillende oefeningen en het observeren van je dagelijkse activiteiten, kan de ergotherapeut goed beoordelen wat je nodig hebt. En je bijvoorbeeld helpen met adviezen of hulpmiddelen.

  • Nazorg en begeleiding

    Zodra je Bernhoven mag verlaten, maar je ergotherapie nog niet is afgerond, zorgen wij ervoor dat een andere ergotherapeut dit zo goed mogelijk over kan nemen. Je hebt de vrijheid om te kiezen of je zelf een ergotherapeut wilt benaderen. Wij kunnen dit ook voor je regelen. Het maakt niet uit of je na je opname naar huis mag of naar een revalidatie-instelling gaat. Wij zorgen er in beide gevallen voor dat je zonder zorgen verder kunt met je behandeling.

MR 0366 ergotherapie - staand

Jouw gezondheid voorop

Jouw wensen en behoeften staan tijdens je behandeling in Bernhoven centraal. Onze ergotherapeuten zetten zich ervoor in dat je zo goed mogelijk voor jezelf kunt zorgen. Dit doen we stap voor stap. Samen vinden we mogelijkheden voor je dagelijkse activiteiten.

Altijd in goede handen

Tijdens je opname in ons ziekenhuis bieden we de best mogelijke zorg. Mag je Bernhoven weer verlaten? Dan zorgen we voor een goede overdracht. We stemmen hiervoor af met de instelling of praktijk waar je de behandeling verder zal volgen.

Zorg dichtbij

Wij hebben goed contact met ergotherapeuten in de regio. Zo kunnen wij gemakkelijk de zorg overdragen aan een ergotherapeut van jouw keuze. En kunnen we goed inschatten waar ze je het beste kunnen behandelen.