Skip to Content

Samen voor een zo goed mogelijk leven

  • Een open gesprek en advies 

    De longarts zal na de onderzoeken met je bespreken wat de uitslag is. En welke behandelingen er mogelijk zijn. Soms moet je hierin keuzes maken. Wij begrijpen dat dit lastig kan zijn. Daarom ontvang je van ons heldere informatie. Zo kun je alles ook thuis rustig nalezen en bespreken. Voor een aantal behandelingen bestaat een keuzehulp. Dat maakt beslissingen maken overzichtelijker.

  • Onderzoeken en behandelingen 

    Wij vinden het belangrijk dat je de best mogelijke zorg ontvangt. Het liefst in ons ziekenhuis. Zoals uitgebreid onderzoek naar de werking van je longen. Van kijkonderzoeken zoals een bronchoscopie of thoracoscopie tot echo’s. Soms ga je voor onderzoeken of behandelingen naar het Jeroen Bosch Ziekenhuis. Zoals een PET-scan. Dus in Bernhoven als het kan, verder weg als dat nodig is.

  • Nazorg en begeleiding 

    Je blijft bij ons onder behandeling zolang dit nodig is. Soms kort, soms blijvend. Als je vaak terug komt voor controles, kom je bij de verpleegkundig specialist. Die weet alles over jouw ziekte. Wanneer de huisarts de zorg weer kan overnemen, zorgen wij ervoor dat alle informatie beschikbaar is. Zo helpen we je zo dicht mogelijk bij huis.

Alle onderzoeken, behandelingen en adviezen
Medr Brnhvn 4Okt2022 0609

Jouw gezondheid voorop

Onze aandacht gaat er vooral naar uit om jouw leven met je ziekte zo prettig mogelijk te maken. Kwaliteit van leven noemen we dat. Belangrijk is dat dit is afgestemd op jouw wensen en op de mogelijkheden die er zijn. Kies je voor een behandeling of past alleen advies en begeleiding beter bij jou? Zo bepaal je uiteindelijk echt zelf welke zorg je krijgt.

Vertrouwd gezicht

Het team longgeneeskunde bestaat uit verschillende longartsen en verpleegkundig specialisten. Een behandeling volgen in het ziekenhuis is al spannend genoeg. En je zult ook vaak vragen hebben. Of je zorgen maken. Daarom zorgen we voor een vast contactpersoon waar je bij terecht kunt. Een vertrouwd gevoel.

Zorg dichtbij

Om jou de beste zorg te kunnen geven, werken we veel samen met huisartsen en thuiszorgorganisaties. Goede zorg vinden we bij Bernhoven zorg die bij jou past. Daarom vragen we niet alleen naar je klachten. We leren je ook graag kennen als mens. Wat vind jij belangrijk? Wie staan er om je heen? Dat is de zorg op maat van Bernhoven