Skip to Content

Samen voor een zo goed mogelijk leven

 • Een open gesprek en advies 

  Wij zijn de specialisten in longkanker, maar jij bent de specialist van jouw leven. Daarom bepalen we vanaf je eerste afspraak samen wat de volgende stappen zijn. Met de keuzehulp zorgen we ervoor dat je duidelijk weet wat er allemaal mogelijk is met jouw type longkanker.

   

 • Onderzoeken en behandelingen 

  De meeste onderzoeken voor je diagnose krijg je in Bernhoven. Soms is het nodig dat je voor een onderzoek naar een ziekenhuis in de omgeving gaat. Voor longoperaties ga je meestal naar het Jeroen Bosch Ziekenhuis.

 • Nazorg en begeleiding 

  Kanker heeft invloed op alles in je leven. Je krijgt bij ons goede begeleiding van een vaste casemanager (begeleider) en longarts. Als je op een ander gebied hulp nodig hebt, regelen we dat. Zo kun je gekoppeld worden aan de zorgverleners van bijvoorbeeld het palliatief team, geestelijke verzorging, maatschappelijk werk of een psycholoog.

Alle onderzoeken, behandelingen en adviezen
Medr Brnhvn 4Okt2022 0204

Jouw gezondheid voorop

Als patiënt heb je de controle over je eigen lichaam en leven. Daarom krijg je een behandeling op maat en houden we rekening met jouw wensen. We kijken samen naar de mogelijkheden voor jou en bieden de beste behandeling, zo dicht mogelijk bij huis.

Vast contactpersoon

In de verwarrende tijd van onderzoeken en behandeling is een vertrouwd gezicht prettig. Daarom krijg je een vaste casemanager. De casemanager begeleidt, helpt en adviseert je wanneer je daar behoefte aan hebt.

Zorg dichtbij

Bernhoven werkt samen met een aantal ziekenhuizen in Oostelijk Noord-Brabant en Gelderland binnen het Longkankernet. Longoperaties krijg je als patiënt meestal in het Jeroen Bosch Ziekenhuis, deze voeren we niet in Bernhoven uit. Voor bestraling verwijzen we je meestal door naar het Instituut Verbeeten (Tilburg en ’s-Hertogenbosch). Krijg je een experimentele behandeling? Of een medicijntherapie die wij niet kunnen geven? Dan ga je hiervoor vaak naar het Jeroen Bosch Ziekenhuis of het Radboudumc.