Skip to Content

Profiel

Ik werkte al meer dan 10 jaar als verpleegkundige binnen het specialisme reumatologie. Sinds 2019 doe ik dat in de functie van verpleegkundig specialist. Samen met de vakgroep die bestaat uit reumatologen, een reumatologie verpleegkundige en doktersassistenten zorgen we dat de kwaliteit van de zorg voor mensen met een reumatische aandoening zo goed mogelijk is.

Binnen het team ben ik verantwoordelijk voor mensen die reumatoïde artritis hebben en waarbij de ziekte tamelijk rustig is. Dat betekent dat zij minder vaak naar de polikliniek hoeven te komen. Toch blijft een reumatologische aandoening veel impact houden. Omdat mensen wat minder vaak komen moet er juist tijdens het (half) jaarlijkse consult ook oog en oor zijn voor de zaken van het leven van alledag, denk aan: werk, leefstijl, sociale contacten, thuissituatie, seksualiteit en huishouden. Dat is belangrijk zodat je de regie over het eigen leven blijft houden. De nadruk van mijn werk ligt daarom niet alleen op het behandelen van de ziekte, maar ook op gezond blijven en goed kunnen blijven functioneren en het omgaan met de ziekte.

Daarnaast zie ik veel mensen die een opvlamming krijgen van de reumatische aandoening. Tijdens het consult bespreek ik dan wat de opties voor behandelingen kunnen zijn om de klachten te kunnen verminderen.

Wat doet de verpleegkundig specialist?

Opleiding

Jaar

Verpleegkunde

1984 - 1988

Reumaverpleegkundige

2003

Master Advanced Nursing Practice (MANP)

2017 - 2019

Lidmaatschappen/verenigingen

  • Verpleegkundigen & Verzorgenden Nederland (V&VN), sectie Reumatologie
  • Nederlandse Vereniging voor Reumatologie (NVR)

Nevenfuncties

  • Bestuurslid V&VN VS Reumatologie
  • Werkgroep scholing V&VN Reumatologie
  • Werkgroep scholing V&VN VS Reumatologie
  • Werkgroep NVR E-health en PROM’s

AGB-code: 91104887