Skip to Content

Profiel

Ik ben internist geworden omdat ik het puzzelen naar de oorzaak van iemands klachten het leukst vind om te doen. Als je dan de oorzaak kan behandelen en iemand knapt echt op, dan word ik daar heel blij van. Daarnaast wilde ik graag een vakgebied waarbij je een wat langdurigere relatie kunt opbouwen met de patiënt. Het vervelendste vind ik het als ik een patiënt niet kan helpen. Ik zie dat klachten het leven nadelig beïnvloeden, maar ik kan geen oorzaak vinden. Dat komt wel voor bij patiënten met chronische vermoeidheid, maar ook patiënten bijvoorbeeld met een te traag werkende schildklier. Ondanks de optimale behandeling met medicijnen houden zij toch klachten. Toch ben ik er ook voor deze patiënt.

Opleiding

Jaar

Geneeskunde - Universitair Medisch Centrum Utrecht

1998 - 2005 

Interne Geneeskunde - Maxima Medisch Centrum Veldhoven/Eindhoven en Radboudumc Nijmegen

2007 - 2014

Onderzoek/projecten

  • Onderzoek naar oversterfte bij multipele endocriene neoplasie type 1, UMCU, publicatie: “Do patients with multiple endocrine neoplasia syndrome type 1 benefit from periodical screening? “
    Eur J Endocrinol. 2003 Dec;149(6):577-82.
  • Onderzoek naar hypomagnesiaemie door protonpompremmers in het MMC Eindhoven. Publicatie: “Hypomagnesemia induced by several proton-pump inhibitors”
    M. Broeren en E. Geerdink, Ann Intern Med. 2009 Nov 17;151(10):755-6.

Lidmaatschappen/verenigingen

  • Nederlandse Internisten Vereniging (NIV)
  • Nederlandse Vereniging voor Endocrinologie (NVE)
  • Nederlands vereniging voor Diabetes Onderzoek (NVDO)
  • European Society of Endocrinologie (ESE)

AGB-code: 03073801