Skip to Content

Samen voor een zo goed mogelijk leven

 • Een open gesprek

  Elke dienst is er een vaste kinderverpleegkundige die de totale zorg voor jullie kind draagt en jullie op de hoogte houdt van ontwikkelingen. De specialist stelt vast welke medische zorg je kind nodig heeft. Elke dag loopt er een arts visite en worden nieuwe afspraken gemaakt. Deze worden altijd naar jullie teruggekoppeld. Onze artsen en kinderverpleegkundigen vinden goed contact met jullie als ouders/verzorgers en het kind erg belangrijk. Je kunt hen altijd aanspreken als je vragen hebt.

 • Onze zorg

  Onze kinderverpleegkundigen waken over de toestand van je kind en helpen, in samenspraak met jou en je kind, bij de lichamelijke verzorging. Ook geven zij medicijnen en uitleg over onderzoeken die plaats gaan vinden. De kinderverpleegkundigen hebben bovendien aandacht voor het welzijn van het kind en jullie als ouders/verzorgers. Allemaal met als doel om het verblijf van je kind op de afdeling zo voorspoedig en fijn mogelijk te laten verlopen.

 • Aangenaam verblijf

  Als je kind is opgenomen mag één van de ouders/verzorgers op de kamer blijven slapen. Dit is vertrouwd en belangrijk voor het herstel. We hebben ook speciale aandacht voor broertjes en zusjes, voor hen kan een opname ook veel impact hebben.
  Onze bezoektijden zijn flexibel en passen we vooral aan op de kinderen.

Bekijk de video 'De kinderafdeling van Bernhoven'
MR 1208 kinderafdeling - staand

Zorg op maat

Naast de verpleegkundigen en artsen zijn er ook pedagogisch medewerkers op de kinderafdeling. Zij zijn te herkennen aan het paarse shirt. Ze zorgen ervoor dat je kind zich zoveel mogelijk op zijn gemak voelt en zorgen voor afleiding met spellen en activiteiten in de speelkamer. Als ouders/verzorgers kun je ook bij hen terecht met vragen over opvoeding. Verder kun je op de afdeling de kinderdiëtist, logopedist, kinderfysiotherapeut en de kinderpsycholoog tegen komen.

Zorg op de juiste plek

Soms is er andere zorg nodig dan we in Bernhoven kunnen bieden. Hiervoor werken we nauw samen met universitaire ziekenhuizen. Vooral met het RadboudUMC in Nijmegen en het UMC Wilhelmina Kinderziekenhuis in Utrecht. Als het nodig is, verwijzen we je kind door naar één van deze ziekenhuizen. Zo kun je altijd rekenen op de beste zorg.

Fijn en comfortabel

We vinden het belangrijk dat kinderen een fijn en comfortabel ziekenhuisbezoek hebben. Vooral als het kind een ingreep krijgt. Zo kunnen kinderen bijvoorbeeld zelf in een auto over de afdeling rijden. We zorgen voor een omgeving waarin je kind afleiding en ontspanning kan vinden. Ook aan ouders en eventuele broertjes en zusjes wordt gedacht.

Voorzieningen op de kinderafdeling

'We zorgen voor een omgeving waarin je kind afleiding en ontspanning kan vinden.'

Contact
& meer informatie

Medr Brnh 26Sept 2022 0047