Skip to Content

Samen voor een zo goed mogelijk leven

 • Een open gesprek en advies

  De kinderarts beslist niet alleen over de behandeling van je kind. We gaan met je kind en jullie als ouders in gesprek. Zo kunnen we samen beslissen welke behandeling bij jouw kind past. We overleggen op steeds meer verschillende manieren met ouders en kinderen. Dit kan tijdens een bezoek de polikliniek, maar ook via de telefoon of via beeldbellen.

   

 • Onderzoeken en behandelingen

  Bij de behandeling van kinderziektes kijken we naar het kind als geheel. Eerst bespreken en onderzoeken we het probleem. Soms is hiervoor bloedonderzoek, röntgenonderzoek of een allergietest (provocatietest) nodig. Er is veel mogelijk in Bernhoven. Samen kiezen we de behandeling die het best past bij je kind.

 • Nazorg en begeleiding 

  Soms komt een kind maar 1 keer naar de afdeling kindergeneeskunde. Andere kinderen komen tot hun 18e jaar regelmatig bij de kinderarts. Hoeveel zorg je kind ook nodig heeft, wij staan voor jullie klaar. Heb je na een onderzoek of behandeling nog vragen? Of zijn jullie weer thuis en maak je je zorgen? Dan kun je altijd de afdeling bellen.

Alle onderzoeken, behandelingen en adviezen
MR 1103 Kinderafdeling

De gezondheid van je kind voorop

In Bernhoven staat de zorg voor je kind centraal. Je kind mag daarom meedenken over het onderzoek en de behandeling. Hoe ouder je kind wordt, hoe meer je kind mag beslissen. Want hoe klein ook, ze weten vaak goed wat ze wel en niet willen.

Verder kijken dan alleen de ziekte

We kijken in Bernhoven altijd verder dan de ziekte. Een gezonde ontwikkeling en leefstijl van je kind vinden wij heel belangrijk. Daarom betrekken we naast de kinderarts en verpleegkundigen ook vaak de pedagogisch medewerker, kinderdiëtist, kinderfysiotherapeut en de kinderpsycholoog bij de zorg van je kind.

Zorg dichtbij

Bernhoven werkt nauw samen met academische ziekenhuizen in de regio. Zo krijgt je kind altijd de beste zorg, dicht bij huis. Verschillende specialisten werken samen in een multidisciplinair team. Zo komt alle kennis die nodig is voor de behandeling op de afdeling kindergeneeskunde. Heeft je kind naast zorg in Bernhoven nog andere zorg nodig? Dan overleggen wij met professionals uit de buurt.

 

Fijn en comfortabel

We vinden het belangrijk dat kinderen een fijn en comfortabel ziekenhuisbezoek hebben. Vooral als het kind een ingreep krijgt. Zo kunnen kinderen bijvoorbeeld zelf in een auto over de afdeling rijden.

'We zorgen voor een omgeving waarin je kind afleiding en ontspanning kan vinden.'

Contact
& meer informatie

Medr Brnh 26Sept 2022 0083