Skip to Content

Samen voor een zo goed mogelijk leven

  • Een open gesprek en advies

    Zwanger zijn is een bijzondere periode in je leven. Wij vinden het daarom belangrijk om beslissingen sámen te nemen. Met jou en je partner. Daarom luisteren we in een open gesprek goed naar jullie wensen. Wat is er mogelijk? Wat zouden jullie wel en wat niet willen? Zodat je zo positief mogelijk op je bevalling kunt terugkijken.

  • Onderzoeken en behandelingen 

    Tijdens je zwangerschap en bevalling krijg je te maken met verschillende onderzoeken en behandelingen. En met verschillende specialisten. Het kan dat je tijdens je bevalling een zorgverlener krijgt die je nog niet kent. Hoewel het verloop van een bevalling niet te plannen is, houden we zoveel mogelijk rekening met je wensen.

  • Nazorg en begeleiding 

    Mag je na de bevalling met je kind naar huis? Dan krijg je tips en adviezen van ons mee. En een overdracht naar je eigen verloskundige en kraamzorg. We sturen de overdracht ook naar je huisarts via de post. Zijn er geen problemen geweest bij je bevalling? Dan kun je voor controle na 6 weken naar je eigen verloskundigenpraktijk. Anders gaat de nacontrole via de polikliniek, eventueel telefonisch of via beeldbellen.

Alle onderzoeken, behandelingen en adviezen
MR 0313 Zwanger, Verloskamer

Jouw gezondheid voorop

Bij Bernhoven krijgen niet alleen jij en je kindje aandacht, ook je partner en broertjes of zusjes horen erbij. Dat noemen we gezinsgerichte zorg. Hiervoor werken we goed samen met de kraamafdeling, kinderafdeling en de couveuseafdeling. Heb je voor of door je zwangerschap last van psychische klachten? Dan is er de POP-poli. Hier werken verschillende specialisten samen. Zij bieden een luisterend oor en een behandeling op maat.

Veiligheid staat centraal

Een bevalling doet pijn. Daarom proberen we ervoor te zorgen dat je zo veel mogelijk ontspant. Zo hebben we bijvoorbeeld een skippybal, kruik, douche en bevalbad die de pijn kunnen verlichten. Ook is pijnstilling mogelijk, zoals een ruggenprik, TENS of morfine. Veiligheid tijdens je zwangerschap en bevalling staat bij ons centraal. Bij problemen zorgen wij altijd voor een specialist aan je bed.

Zorg dichtbij

Voor de beste zorg tijdens je zwangerschap en bevalling werkt Bernhoven nauw samen met organisaties in de regio. Zoals KIEM geboortezorg, verloskundigen in de omgeving, kraamzorg en het consultatiebureau. Zo komt alle zorg die jij en je kind nodig hebben heel dichtbij. Voor, tijdens én na de geboorte.

 

 

 

Uit liefde voor mensen

Een bevalling is een spannend moment. Om te zorgen dat je zo veel mogelijk ontspant, hebben wij aandacht voor je omgeving. Zo bieden we gezinsgerichte zorg en mag je muziek afspelen als je dat fijn vindt.

Bevallen in Bernhoven

'Geweldige dingen gebeuren zelden binnen je comfortzone.'