Skip to Content

Profiel

Voeding raakt iedereen, in elke fase van het leven. Dat maakt het interessant en uitdagend voor elk uniek persoon een passend dieetadvies te geven.

Ik vind het mooi aan mijn vak dat voeding en diëtetiek in de hele organisatie een rol speelt. Ik focus mij op voeding voor de zieke patiënt. Vanuit diverse invalshoeken mag ik hier naar kijken; vanuit het voedingsconcept dat we samen met Hutten hebben en vanuit mijn rol als diëtist. Dat we daarbij gebruik maken van de nieuwste ontwikkelingen om het effect van dieetbehandeling te meten of onverklaarbare gewichtsverandering te verklaren, maakt mijn vak nóg uitdagender en geeft extra verdieping.

Opleiding

  • HBO Voeding en Diëtetiek - Hogeschool van Arnhem en Nijmegen
  • Nutrition and Health - Wageningen Universiteit
  • Motivotional Interviewing (MI)

Onderzoek/projecten

  • The effect of two-in hospital meal services on protein and energy intake in elderly
  • Ondervoeding in het Ziekenhuis, een complexe strijd
  • The effect of substition of regular foods by protein enriched foods on protein intake in hospitalized patients independent of malnutrition risk; a pilot study
  • Patient satisfaction, energy- and proteinintake in a general hospital population after switching to a new hospital room catering service

Lidmaatschappen/verenigingen

  • Nederlandse Vereniging van Diëtisten (NVD)
  • Nederlandse diëtisten Intensive Care (NDIC)
  • Netwerk Facilitair Diëtisten voor Goede Voeding in de Zorg
  • Geregistreerd in het Kwaliteitsregister Paramedici (KP)

Nevenfuncties

  • Voedingsonderzoek
  • Facilitair diëtist

AGB-code: 24004053