Spring naar de content

Bezoektijden

Ligt uw familielid/naaste in het ziekenhuis? Dan is bezoek welkom! Houd wel rekening met de adviezen en regels van het RIVM.

Patiënten mogen iedere avond 1,5 uur twee personen op bezoek hebben. Om te voorkomen dat er teveel mensen tegelijkertijd in het ziekenhuis zijn, hebben we de bezoektijden van maandag tot en met zondag per afdeling verdeeld:

 • Afdeling B2 west, B2 oost, B4 west/kraam: 18.00 – 19.30 uur
 • Afdeling B1 west, B3 west / AOA: 18.30 – 20.00 uur
 • Afdeling B1 oost, B3 oost / Stroke Care Unit: 19.00 – 20.30 uur
 • Afdeling B4 oost (kinderafdeling): Bezoek in overleg met de verpleging
 • Voor de IC/CC gelden afwijkende bezoektijden. Bekijk de bezoektijden hier.

Komt u op bezoek bij een patiënt in Bernhoven? Controleer dan vooraf even op welke afdeling u moet zijn en houd rekening met de bezoektijden van die afdeling. Verder geldt in Bernhoven dat iedere patiënt een contactpersoon heeft. Met deze persoon overlegt de verpleging telefonisch zo nodig iedere dag tussen 12.00 - 14.00 uur.

Maatregelen

Brengt u een bezoek aan uw familielid/naaste? Wij vragen u om u aan een aantal maatregelen te houden:

 • Heeft u klachten die doen denken aan corona, zoals verkoudheid, keelpijn, koorts en/of kortademigheid. Blijf dan thuis.
 • Het dragen van een chirurgisch mondneusmasker is verplicht, dat krijgt u van Bernhoven.
 • Desinfecteer uw handen.
 • In verband met corona is de lounge op de verpleegafdelingen momenteel niet toegankelijk voor bezoekers.

Uitzonderingen

Voor bepaalde patiënten en afdelingen gelden uitzonderingen. Is iets niet duidelijk, informeer dan altijd even bij de verpleging op de afdeling.

Intensive Care
  

Patiënten op de intensive care mogen van maandag tot en met zondag 1,5 uur twee personen op bezoek hebben van 13.30 - 15.00 uur en van 18.30 – 20.00 uur.

De eerste contactpersoon van de op de IC opgenomen patiënt overlegt zelf met de afdeling. De contactpersoon kan de afdeling bellen voor informatie.

Komt u op bezoek bij een patiënt op de IC die COVID-19 heeft?

 • Zorg dat er geen waardevolle spullen op de afdeling zijn.
 • U mag geen planten en bloemen meenemen naar de IC.
 • Ontsmet uw handen voordat u op de afdeling komt.
 • Draag een medisch mondneusmasker van Bernhoven.
 • Houd 1,5 meter afstand.
 • Ontsmet uw handen als u weer weg gaat.

Terminale patiënt
  

Is uw familielid/naaste terminaal ziek dan zijn bezoekers welkom op aanwijzing van de patiënt zelf of diens contactpersoon. Op de kamer kunnen twee bezoekers tegelijk aanwezig zijn, komt u met meer bezoekers, wissel elkaar dan buiten het ziekenhuis af. Een familielid kan overnachten bij de patiënt.

Verwarde patiënt
  

Soms wordt de verpleging ontlast als er familie aanwezig is. Bijvoorbeeld als de patiënt verward is. Op dat moment overlegt de verpleging met de familie over de invulling van het bezoek.

B4West / Verloskamer
  

De partner van de zwangere mag bij de bevalling zijn. Tussendoor naar buiten gaan om bijvoorbeeld te bellen of een sigaret te roken is niet toegestaan. Indien gewenst mogen er naast de partner nog maximaal twee personen bij de bevalling aanwezig zijn.

Kraamafdeling
  

Op de kraamafdeling is de partner de hele dag welkom en kan ook overnachten, uiteraard mag de partner geen corona gerelateerde klachten hebben. Is de zwangere of kraamvrouw in het ziekenhuis opgenomen, dan mogen eventuele kinderen op bezoek komen. De partner haalt de kinderen dan beneden bij de entree op. Ook hier geldt de regel dat de kinderen geen gezondheidsklachten mogen hebben. Ook voor de couveuseafdeling geldt dat broertjes en zusjes welkom zijn, wel even van tevoren met de verpleging overleggen.

Van 18.00 – 19.30 uur zijn er op de kraamafdeling twee bezoekers welkom naast de partner/kinderen van de zwangere/kraamvrouw.

B4Oost / Kinderafdeling
  

Ouders/verzorgers zijn de hele dag welkom en een van hen kan ook overnachten op de afdeling. Broertjes en zusjes zijn welkom in overleg met de verpleging.