Spring naar de content

Naar het ziekenhuis

Wanneer u een afspraak heeft op een polikliniek van Bernhoven of als u in Bernhoven wordt opgenomen voor een behandeling of onderzoek bent u van harte welkom. We vragen u om zich te houden aan de coronamaatregelen die gelden in Bernhoven. Ook als u gevaccineerd bent tegen COVID-19. Zo houden we samen de zorg veilig.

Maatregelen in Bernhoven

Gebruik mondneusmaskers
  

Patiënten/bezoekers

U bent verplicht een mondneusmasker te dragen tijdens uw bezoek aan Bernhoven. U krijgt een medisch mondneusmasker uitgereikt bij de hoofdingang. Het dragen van een eigen mondneusmasker is niet toegestaan. 

Wie klachten heeft die aan corona doen denken (verkouden, koorts, diarree) stelt het bezoek aan het ziekenhuis uit. Heeft u een dringende afspraak op de poli, overleg vooraf of uw afspraak telefonisch of naar videoconsult kan worden omgezet.

1,5 meter
De 1,5 meter blijft daar waar het kan gelden. In een zorg- of behandelsituatie kan de 1,5 meter niet altijd gehandhaafd blijven.

Ik ben gevaccineerd en dan?
Ook als u gevaccineerd bent, blijft het belangrijk om de veiligheid in het oog te houden. Dus ook dan gelden de hierboven beschreven spelregels. U bent door uw vaccinatie zelf beschermd tegen corona, maar u kunt het virus nog wel aan andere mensen overdragen. 
Lees er meer over op de website van het RIVM.

Aanmelden bij polikliniek
  

Als u uw handen heeft gedesinfecteerd en het mondneusmasker op heeft gezet, meldt u zich voor uw afspraak aan bij de juiste poli. Om te voorkomen dat er wachtrijen ontstaan en mensen te dicht op elkaar staan, zijn de aanmeldbalies verspreid over de vier polikliniekgangen. Route 41 (links) en route 20 (rechts) zijn de poliklinieken op de begane grond. Route 150 (links) en 120 (rechts) zijn de poliklinieken op de eerste verdieping.

Samen voor veilige zorg
  

In het ziekenhuis geldt 1,5 meter afstand van elkaar waar dit kan. U mag erop vertrouwen dat onze zorg ook veilig is binnen 1,5 meter. Als in een zorgsituatie de afstand niet gehouden kan worden dragen onze medewerkers een mondneusmasker.

Afspraak via de telefoon of beeldbellen
  

Een deel van de afspraken op de polikliniek kan ook via de telefoon of beeldbellen worden gedaan. Als dat voor u ook het geval is, wordt u door de polikliniek hierover geïnformeerd. Hier vindt u meer informatie over een afspraak via de telefoon of beeldbellen. Het is ook mogelijk dat afspraken worden afgezegd of verplaatst. Medewerkers van Bernhoven nemen hierover zelf contact met de patiënten op.

Begeleiding polikliniek en diagnostiek
  

Heeft u een afspraak op de polikliniek of diagnostiek? Dan vragen wij u om alleen naar uw afspraak te komen.

Uitzonderingen: één begeleider toegestaan
In sommige gevallen is het wel toegestaan om met één begeleider te komen. Heeft u begeleiding nodig van een mantelzorger? Of vraagt de polikliniek u om iemand mee te nemen? Dan mag u maximaal één begeleider meenemen. Dit geldt ook voor patiënten onder de 18 jaar, oncologische patiënten, (kwetsbare) ouderen en zwangere patiënten die een afspraak hebben op de polikliniek gynaecologie.

Laat iemand meeluisteren
Vindt u het wel fijn als er nog iemand meeluistert? Het is altijd toegestaan om uw partner, een familielid of een vriend(in) te bellen en op de luidspreker te zetten tijdens uw afspraak.

Begeleiding opname of ontslag
  

Als u wordt opgenomen en/of als u weer naar huis mag dan is één persoon welkom om u te brengen en weer op te halen.

De brasserie
  

De brasserie is van maandag tot en met vrijdag van 08.00 – 19.00 uur geopend. Hier kunt u terecht voor een hapje of een drankje.

Ziekenhuiswinkel
  

De ziekenhuiswinkel bevindt zich in de centrale hal van het ziekenhuis. De winkel is onderdeel van de brasserie van onze partner Hutten. In een praktische opstelling biedt Hutten u onder andere ballonnen, knuffels, speelgoed, bijouterie, drogisterijproducten en kaarten aan. 

De winkel is van maandag tot en met vrijdag geopend van 08:00 tot 19:00 uur. 

Veilige zorg in tijden van corona

Heeft u een afspraak in het ziekenhuis? Dan mag u erop rekenen dat de zorg in Bernhoven veilig is. Om de zorg veilig te houden, vragen we ook u om mee te werken en een aantal regels en afspraken in het ziekenhuis te respecteren.


Uw afspraak in Bernhoven

Als u een afspraak in Bernhoven heeft dan rekenen wij op uw komst. Bij twijfels over uw afspraak kunt u altijd contact opnemen met de polikliniek voor overleg. Bent u verhinderd? Laat het ons tijdig weten, zodat we iemand anders kunnen helpen.