Spring naar de content

Naar het ziekenhuis

Wanneer u een afspraak heeft op een polikliniek van Bernhoven of als u in Bernhoven wordt opgenomen voor een behandeling of onderzoek bent u van harte welkom. We vragen u om zich te houden aan de coronamaatregelen die gelden in Bernhoven. Ook als u gevaccineerd bent tegen COVID-19. Zo houden we samen de zorg veilig.

Maatregelen in Bernhoven

Controle op coronaklachten
  

Als u naar Bernhoven komt, stellen wij u bij de hoofdingang een aantal vragen over uw gezondheid in verband met corona. Dit gebeurt via een informatiezuil. Op het scherm verschijnen een aantal vragen die u met 'ja' of 'nee' kunt beantwoorden. Zo nodig helpt een van onze medewerkers u. Uw eerlijke antwoorden helpen om verspreiding van het coronavirus te beperken en de zorg veilig te houden. Uw afspraak met de dokter of verpleegkundige gaat altijd door.

Gebruik mondneusmaskers
  

Patiënten/bezoekers

U draagt tijdens uw gehele bezoek aan Bernhoven een medisch mondneusmasker. U krijgt bij binnenkomst een medisch mondneusmasker van ons uitgereikt. Het is niet toegestaan om een eigen (stoffen) masker of een spatscherm (ook wel face shield genoemd) te dragen. Een spatscherm is geen alternatief voor een mondneusmasker.

Ik ben gevaccineerd en dan?
Ook als u gevaccineerd bent tegen COVID-19 draagt u een medisch mondneusmasker tijdens uw gehele bezoek aan Bernhoven. Vaccinatie beschermt u tegen ziekte door corona, maar we weten nog niet of iemand die gevaccineerd is toch het virus kan verspreiden. Lees er meer over op de website van het RIVM. 

Aanmelden bij polikliniek
  

Nadat u de gezondheidsvragen heeft beantwoord loopt u door naar de polikliniek waar u een afspraak heeft. U meldt zich voor uw afspraak aan bij de juiste poli. Om te voorkomen dat er wachtrijen ontstaan en mensen te dicht op elkaar staan, zijn de aanmeldbalies verspreid over de vier polikliniekgangen. Route 41 (links) en route 20 (rechts) zijn de poliklinieken op de begane grond. Route 150 (links) en 120 (rechts) zijn de poliklinieken op de eerste verdieping.

Samen voor veilige zorg
  

In het ziekenhuis houden we 1,5 meter afstand van elkaar waar dit kan. U mag erop vertrouwen dat onze zorg ook veilig is binnen 1,5 meter. We hebben een aantal maatregelen getroffen om deze veiligheid te garanderen. Zo zijn de entree, gangen, liften, wachtkamers, poliklinieken en prikposten opnieuw ingericht en zijn onze medewerkers goed getraind om veilige zorg te verlenen. Daarnaast dragen onze medewerkers, evenals u, een medisch mondneusmasker.

Het is niet toegestaan om een eigen (stoffen) masker of een spatscherm (ook wel face shield genoemd) te dragen. Een spatscherm is geen alternatief voor een mondneusmasker.

Bewaar altijd 1,5 meter afstand van anderen waar dit kan en volg de hygiëne adviezen op (regelmatig handen wassen, gezicht niet aanraken).

Afspraak via beeldbellen
  

Alle bestaande afspraken worden nagelopen en per afspraak wordt bekeken of het nodig is dat u naar Bernhoven komt of dat uw afspraak omgezet kan worden in een afspraak via de telefoon of beeldbellen. Hier vindt u meer informatie over een afspraak via beeldbellen. Het is ook mogelijk dat afspraken worden afgezegd of verplaatst. Medewerkers van Bernhoven nemen hierover zelf contact met de patiënten op.

Begeleiding
  

Afspraak op de polikliniek

  • We vragen u om alléén naar uw afspraak te komen. Ook als een eventuele begeleider gevaccineerd is of u zelf gevaccineerd bent vragen wij om alléén naar uw afspraak te komen. Kunt u echt niet alleen komen? Bijvoorbeeld omdat u wegens een handicap hulp nodig heeft. Dan mag u één begeleider meenemen. Spreek dit van tevoren af met de polikliniek zodat we hiervan op de hoogte zijn. Ook uw begeleider beantwoordt gezondheidsvragen bij binnenkomst en draagt een medisch mondneusmasker tijdens het gehele bezoek.
  • Er zijn poliklinieken waar uw begeleider buiten het ziekenhuis telefonisch of digitaal kan meeluisteren. Bijvoorbeeld thuis of in de auto. Wilt u weten of dit ook bij uw afspraak kan? Neem dan contact op met de polikliniek waar u een afspraak heeft.
  • Bij kinderen tot 18 jaar mag één van de ouders mee naar de afspraak op de polikliniek.

Opname of ontslag

  • Kom bij voorkeur alleen naar het ziekenhuis om het aantal mensen te beperken. Ook als een eventuele begeleider gevaccineerd is of u zelf gevaccineerd bent vragen wij om alléén naar uw afspraak te komen. Als het wél nodig is om een begeleider mee te nemen, dan beantwoordt uw begeleider gezondheidsvragen bij binnenkomst en hij/zij draagt een medisch mondneusmasker tijdens het gehele bezoek.
  • Blijft u meer dan een dag in het ziekenhuis? Dan mag uw begeleider u op de afdeling komen ophalen als u weer naar huis mag. Natuurlijk gelden ook dan de veiligheidsafspraken als gezondheidscontrole en het dragen van een medisch mondneusmasker.
  • Bij een dagopname geldt dat als u begeleiding nodig heeft, uw begeleider op uw kamer moet blijven. Hij/zij kan er ook voor kiezen om tussendoor naar huis te gaan en u aan het eind van de dag weer op te komen halen.

De brasserie
  

De brasserie is dagelijks van 08.00 – 19.00 uur geopend voor take away.

Het is tot nadere berichtgeving niet mogelijk om eten en drinken te nuttigen in het zitgedeelte van de brasserie. Het zitgedeelte is alleen geopend als wachtruimte. Van 12.00 – 13.00 uur maakt personeel van Bernhoven gebruik van het zitgedeelte om de lunch te nuttigen.

Ziekenhuiswinkel
  

De ziekenhuiswinkel bevindt zich in de centrale hal van het ziekenhuis. De winkel is onderdeel van de brasserie van onze partner Hutten. In een praktische opstelling biedt Hutten u onder andere ballonnen, knuffels, speelgoed, bijouterie, drogisterijproducten en kaarten aan. Vanaf nu bezoekt u de brasserie niet alleen voor een heerlijke koffie of thee, maar ook voor diverse cadeautjes of aanvullende boodschappen voor thuis. Lekker gemakkelijk en snel!

Op dit moment is de winkel in verband met coronamaatregelen dagelijks geopend van 09:00 tot 12:00 uur. 

Veilige zorg in tijden van corona

Heeft u een afspraak in het ziekenhuis? Dan mag u erop rekenen dat de zorg in Bernhoven veilig is. We hebben bovenstaande maatregelen getroffen om deze veiligheid te garanderen. Om de zorg veilig te houden, vragen we ook u om mee te werken en een aantal regels en afspraken in het ziekenhuis te respecteren. Op die manier zorgen we er samen voor dat het coronavirus zich niet verder kan verspreiden.


Uw afspraak in Bernhoven

Sommige patiënten vragen zich af of zij nog naar ons toe kunnen komen. Afspraken gaan in principe door. Als u een afspraak in Bernhoven heeft dan rekenen wij op uw komst. U mag erop vertrouwen dat onze zorg veilig is, ook binnen 1,5 meter. We hebben onze organisatie erop ingericht om veilige zorg te kunnen verlenen. Dat doen we onder meer door 1,5 meter afstand van elkaar te bewaren, het dragen van een medisch mondneusmasker (dat geldt óók mensen die gevaccineerd zijn), hygiënisch werken en controle op coronaklachten. Bij twijfels over uw afspraak kunt u altijd contact opnemen met de polikliniek voor overleg. Bent u verhinderd? Laat het ons tijdig weten, zodat we iemand anders kunnen helpen.

Als de situatie verandert informeren wij u.

We leven op dit moment in bijzondere tijden en dat vraagt dus ook bijzondere maatregelen. De medewerkers van Bernhoven danken u bij voorbaat voor uw begrip en uw medewerking. Samen krijgen we het virus er uiteindelijk onder!