Spring naar de content

Naar het ziekenhuis

Wanneer u een afspraak heeft op een polikliniek van Bernhoven of als u in Bernhoven wordt opgenomen voor een behandeling of onderzoek bent u van harte welkom. We vragen u om zich te houden aan de coronamaatregelen die gelden in Bernhoven. Ook als u gevaccineerd bent tegen COVID-19. Zo houden we samen de zorg veilig.

Maatregelen in Bernhoven

Controle op coronaklachten
  

Als u naar Bernhoven komt, stellen wij u bij de hoofdingang een aantal vragen over uw gezondheid in verband met corona. Dit gebeurt via een informatiezuil. Op het scherm verschijnen een aantal vragen die u met 'ja' of 'nee' kunt beantwoorden. Zo nodig helpt een van onze medewerkers u.

Gebruik mondneusmaskers
  

Patiënten/bezoekers

U bent niet meer verplicht een mondneusmasker te dragen tijdens uw bezoek aan Bernhoven. U mag nog wel een mondneusmasker dragen als u dat zelf wilt. 

Wie klachten heeft die aan corona doen denken (verkouden, koorts, diarree) moet nog wel een medisch mondneusmasker dragen. Dat krijgt u van Bernhoven bij binnenkomst in het ziekenhuis. Dat geldt ook voor mensen in thuisquarantaine die een afspraak in Bernhoven hebben.

1,5 meter
De 1,5 meter blijft daar waar het kan gelden. Als in een zorgsituatie de afstand niet gehouden kan worden dragen onze medewerkers een mondneusmasker.

Ik ben gevaccineerd en dan?
Ook als u gevaccineerd bent, blijft het belangrijk om de veiligheid in het oog te houden. Dus ook dan gelden de hierboven beschreven spelregels. U bent door uw vaccinatie zelf beschermd tegen corona, maar u kunt het virus nog wel aan andere mensen overdragen. Lees er meer over op de website van het RIVM.

Aanmelden bij polikliniek
  

Nadat u de gezondheidsvragen heeft beantwoord loopt u door naar de polikliniek waar u een afspraak heeft. U meldt zich voor uw afspraak aan bij de juiste poli. Om te voorkomen dat er wachtrijen ontstaan en mensen te dicht op elkaar staan, zijn de aanmeldbalies verspreid over de vier polikliniekgangen. Route 41 (links) en route 20 (rechts) zijn de poliklinieken op de begane grond. Route 150 (links) en 120 (rechts) zijn de poliklinieken op de eerste verdieping.

Samen voor veilige zorg
  

In het ziekenhuis houden we 1,5 meter afstand van elkaar waar dit kan. U mag erop vertrouwen dat onze zorg ook veilig is binnen 1,5 meter. We hebben een aantal maatregelen getroffen om deze veiligheid te garanderen. Zo zijn de entree, gangen, liften, wachtkamers, poliklinieken en prikposten opnieuw ingericht en zijn onze medewerkers goed getraind om veilige zorg te verlenen. Als in een zorgsituatie de afstand niet gehouden kan worden dragen onze medewerkers een mondneusmasker.

Afspraak via de telefoon of beeldbellen
  

Een deel van de afspraken op de polikliniek kan ook via de telefoon of beeldbellen worden gedaan. Als dat voor u ook het geval is, wordt u door de polikliniek hierover geïnformeerd. Hier vindt u meer informatie over een afspraak via de telefoon of beeldbellen. Het is ook mogelijk dat afspraken worden afgezegd of verplaatst. Medewerkers van Bernhoven nemen hierover zelf contact met de patiënten op.

Begeleiding
  

Afspraak op de polikliniek

  • Heeft u een afspraak op de polikliniek van het ziekenhuis in Uden? Dan mag u maximaal één begeleider meenemen. Uw begeleider beantwoordt bij binnenkomst ook de gezondheidsvragen.
  • Heeft u een afspraak op de polikliniek in Oss? Dan vragen we u om alleen te komen. De ruimte op onze polikliniek in Plein Zwanenberg in Oss is namelijk beperkt.

Opname of ontslag

  • Als u wordt opgenomen en/of als u weer naar huis mag dan is één persoon welkom om u te brengen en weer op te halen.

De brasserie
  

De brasserie is van maandag tot en met vrijdag van 08.00 – 19.00 uur geopend. Hier kunt u terecht voor een hapje of een drankje.

Ziekenhuiswinkel
  

De ziekenhuiswinkel bevindt zich in de centrale hal van het ziekenhuis. De winkel is onderdeel van de brasserie van onze partner Hutten. In een praktische opstelling biedt Hutten u onder andere ballonnen, knuffels, speelgoed, bijouterie, drogisterijproducten en kaarten aan. 

De winkel is van maandag tot en met vrijdag geopend van 08:00 tot 19:00 uur. 

Veilige zorg in tijden van corona

Heeft u een afspraak in het ziekenhuis? Dan mag u erop rekenen dat de zorg in Bernhoven veilig is. We hebben bovenstaande maatregelen getroffen om deze veiligheid te garanderen. Om de zorg veilig te houden, vragen we ook u om mee te werken en een aantal regels en afspraken in het ziekenhuis te respecteren. Op die manier zorgen we er samen voor dat het coronavirus zich niet verder kan verspreiden.


Uw afspraak in Bernhoven

Sommige patiënten vragen zich af of zij nog naar ons toe kunnen komen. Afspraken gaan in principe door. Als u een afspraak in Bernhoven heeft dan rekenen wij op uw komst. U mag erop vertrouwen dat onze zorg veilig is, ook binnen 1,5 meter. We hebben onze organisatie erop ingericht om veilige zorg te kunnen verlenen. Dat doen we onder meer door 1,5 meter afstand van elkaar te bewaren, als in een zorgsituatie de afstand niet gehouden kan worden dragen onze medewerkers een mondneusmasker., hygiënisch werken en controle op coronaklachten. Bij twijfels over uw afspraak kunt u altijd contact opnemen met de polikliniek voor overleg. Bent u verhinderd? Laat het ons tijdig weten, zodat we iemand anders kunnen helpen.

Als de situatie verandert informeren wij u.

We leven op dit moment in bijzondere tijden en dat vraagt dus ook bijzondere maatregelen. De medewerkers van Bernhoven danken u bij voorbaat voor uw begrip en uw medewerking. Samen krijgen we het virus er uiteindelijk onder!